Skip to main content

Lineaire systemen

Welke verschillende lineaire systemen zijn er?

Bij MCA zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige lineaire systemen die voldoen aan uw wensen. Of u nu op zoek bent naar precisie, kracht of efficiëntie, wij hebben de perfecte lineaire oplossing voor u.

Bij ons in het assortiment vindt u verschillende lineaire systemen zoals:

Spindelsystemen

Spindelsystemen zijn ideaal voor toepassingen die hoge precisie en een lange levensduur vereisen. Deze systemen maken gebruik van een spindel en moer om lineaire bewegingen te genereren, wat zorgt voor nauwkeurige positionering en herhaalbaarheid. Spindelsystemen worden veel gebruikt in CNC-machines, 3D-printers en medische apparatuur.

Tandriemsystemen

Tandriemsystemen bieden een uitstekende oplossing voor toepassingen waar snelheid en stilstand belangrijk zijn. Deze systemen gebruiken een getande riem en poelies om lineaire beweging te creëren. Ze zijn ideaal voor snelle verplaatsingen met een hoge mate van herhaalbaarheid en zijn vaak te vinden in transportbanden, automatiseringssystemen en pick-and-place machines.

Tandheugelsystemen

Voor toepassingen die krachtige en robuuste lineaire bewegingen vereisen, zijn tandheugelsystemen de perfecte keuze. Deze systemen maken gebruik van een tandheugel en een tandwiel om bewegingen met hoge krachten en snelheid te realiseren. Tandheugelsystemen worden vaak toegepast in zware industrieën, zoals automotive productielijnen en materiaalbehandelingssystemen.

Spindelhefkasten

Spindelhefkasten zijn ontworpen voor zware belastingen en bieden een betrouwbare oplossing voor hef- en positioneringstoepassingen. Ze maken gebruik van een combinatie van spindeltechnologie en een behuizing die de mechanische onderdelen beschermt. Spindelhefkasten zijn ideaal voor industriële toepassingen, zoals het heffen van platforms en zware machines.

Elektrocilinders

Elektrocilinders zijn veelzijdige lineaire actuatoren die elektrische energie omzetten in lineaire beweging. Ze bieden een breed scala aan kracht en snelheid, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Elektrocilinders worden vaak gebruikt in automatiseringsprocessen, voertuigtechniek en precisielandbouw.

Kettingactuatoren

Kettingactuatoren zijn krachtige en duurzame lineaire actuatoren die ideaal zijn voor toepassingen met zware belastingen en lange slaglengtes. Deze systemen gebruiken een ketting en tandwielen om lineaire beweging te genereren en zijn vaak te vinden in de bouw, landbouw en zware machines.

Bij MCA bieden we niet alleen een uitgebreid assortiment aan lineaire systemen, maar ook deskundig advies en maatwerkoplossingen. Onze ervaren ingenieurs werken nauw samen met u om de beste oplossing voor uw specifieke toepassing te vinden. Wij staan bekend om onze kwaliteit, betrouwbaarheid en behulpzaamheid. Samen vinden we namelijk altijd wel een oplossing.